lundi, janvier 23, 2006

Les 24 heures invisibles


Thierry Jousse oogstte niet alleen bijval vorige week maandag 16 januari met de controversiële vertoning van zijn meesterwerk Les invisibles tijdens de week van het geluid op de école média art in Chalon sur Saône. Toch is hij een van de drijvende krachten van le cinéma invisible, de onzichtbare film. Die traditie was ook een inspiratie voor de eerste proefopnamen van Les 24 heures invisibles. Naar een script van Jean-Pierre du Rosée, onder regie van Robert Du Soleil met Personnes Fortes als cameraman.
Geïnspireerd door de klassieke film noir, de actuele cinéma invisible en de succesvolle resultaten van onze Vision Engineers zet Ici Les Mecs! s.a. een volgende stap richting succes op het Gala du Demi-Lune XLII.

samedi, janvier 21, 2006

Spectaculair succes Vision Engineering


In opdracht van Ici Les Mecs! s.a. en Moutons Volants bereikten Vision Engineers uit Nederland afgelopen week een spectaculaire technologische doorbraak. Zonder kwaliteitsconcessies is het nu mogelijk 'très petit' te werken. Nog nooit is digitale film zo indrukwekkend en toch petit geweest. Op de afbeelding bekijken deskundigen de eerste Proof of Concept zoals deze gepresenteerd werd door de Sectie West van de Oude Hap.

dimanche, janvier 15, 2006

Visite à Tassin-la-Demi-Lune


Afgelopen oktober bracht Jean-Pierre du Rosée, scenarist en scriptwriter van Ici Les Mecs! een bezoek aan het jaarlijkse filmfestival van Tassin-la-Demi-Lune, een plaatsje in de buurt van Lyon. Toepasselijk genoeg staat dit "Lumière Blanche" festival oftewel festival van het Witte Licht jaar in jaar uit in het teken du vieillissement et des relations entre les générations. Een avond met korte noorse, libanese en -niet te vergeten- franse films vormde deze keer een onvergetelijk hoogtepunt. Ook het gesprek met Catherine Roos, psychologue clinicien, waarin de psychische aspecten van de court metrage uitgebreid aan de orde kwamen, zal Jean-Pierre niet snel vergeten. Het staat wel vast dat deze studiereis zijn weerslag zal hebben op de eerstkomende producties van Ici Les Mecs! S.A. In de komende scripts van Jean-Pierre du Rosée kunnen we, net als afgelopen oktober in Tassin-la-Demi-Lune, rekenen op humor, liefde, drama en reflectie. En dat alles in ultra-gecondenseerde vorm!

vendredi, janvier 06, 2006

Props Manager aangesteld


ICI Les Mecs S.A. zet weer een grote stap vooruit! Na een zorgvuldige selectieprocedure is Theo als Props Manager aangesteld. Omdat niet iedereen weet wat de inhoud is van de functie van de Props Manager, ook wel de verticaal ondersteunende Directeur genoemd, een korte beschrijving van zijn werkzaamheden:

De verticale ondersteunende Directeuren helpen het model en de blik van de productie van film bepalen, visueel en toneel. Werkend als element van het team van kunst en opvatting, is de ondersteunende Directeur verticaal (eveneens gekend onder de naam van hoofdsteun verticaal of hoofd) verantwoordelijk voor de keus, het beleid en de voorbereiding van een grote afwisseling van de meubilering, meubels, versieringen en andere onderwerpen. Dit heeft het nauwkeurige landschap van periode, de futuristische meubels of de bewerkte onderwerpen kunnen historisch insluiten tribals. Het werk vereist het nauwe verband met timmerlieden, artiesten, en het personeel van huis van verticale ondersteunende dienst. Hij vereist de capaciteiten op het werk op hoog niveau van de nauwkeurigheid en het detail aan vaak beperkte dates-limites. Het ondersteunende werk van beleid verticaal kan met andere rollen zoals de Directeur van etappe bedekken. De typische activiteiten van werk sluiten in: plannend en controlerend de ondersteunende begroting verticaal; met het team van kunst en opvatting en productie werken dat op de vereiste steun moet gepast worden, verticaal; de algemene opvatting ondersteunen; co-ordinating de verticale bouw en de vervulling van de steun; approvisonnement en meubels en toebehoren van aankoop; getuige zijnd van de productie shoots/rehearsals en noterend de veranderingen die een steun verticaal zullen bestemmen; het gietijzer op de zorg, het verticale onderhoud of de verrichting van de steun inlichten; leidend de steun verticaal hulp; toezicht op de ondersteunende opslag verticaal tussen shoots/rehearsals.

Ici Les Mecs S.A. weet zeker dat Theo een groot succes zal maken van deze uitdagende functie!

lundi, janvier 02, 2006

Préparation pour le Grand Gala

Bij Ici Les Mecs zijn we begonnen met de voorbereidingen voor le Grand Gala du demi-lune XLII. Het afgelopen weekend is gestart met screentests. En met succes!

Als teaser een concept-poster voor een van de favoriete titels, "Chaque etappe comptee". Hoofdrolspelers Ineke en Rob verdiepen zich in hun rollen. Overtuiging en charisma zijn 100% aanwezig. We hadden niet anders verwacht van dit sprankelende duo. Wie zei ook alweer dat het in Franse films altijd regent?

Tegelijkertijd staat nog lang niet vast welke synopsis omgezet zal worden in script en scenario. Behalve "Chaque étape comptée" is ook "40 Mais Non Plus" een kanshebber voor een grootse première op 12 februari. En er zijn meer kandidaten...