samedi, décembre 31, 2005

Les Moutons Volants sur propres jambes

De Vliegende Schapen vliegen uit! Niet alleen Ici Les Mecs maar ook Les Moutons Volants hebben een fantantische start gemaakt voor het grote Gala du Demi-lune XLII. De jongste dochter van De Oude Hap kijkt vol vertrouwen de wereld in.
Monsieur (Brian) Trubshaw (alias Jan van Spijker) en co-piloot van franse origine Jean Brian Zatapathique (vertolkt door Wouter van Spijker) zullen schitteren in de karakterfilm "Les moutons volants".

vendredi, décembre 23, 2005

Vliegende start Ici Les Mecs s.a.

De door de Oude Hap opgerichte productie-maatschappij Ici Les Mecs s.a. kent een voortvarende start. Zoals bekend wordt op het grote het Gala du demi-lune XLII onze eerste ultrakorte speelfilm gepresenteerd. Momenteel is gestart met de selectie van story en sterren.

Kijk bij Kort en heftig naar de kandidaten voor de story. Over onze sterren binnenkort meer.

Le week-end perdu

De hoofdpersoon wordt wakker in een leeg huis. Hij herinnert zich niet wat hij de laatste twee dagen heeft gedaan. Zijn voeten zitten onder de blaren. Op zijn mobiele telefoon vindt hij onder laatst gekozen nummers een nummer dat hij niet kent.

jeudi, décembre 22, 2005

Chaque étape comptée

Elke stap geteld! En het zijn er meer dan ze ooit hadden verwacht.
Een reisgezelschap stapt uit de bus. De sfeer is luchtig maar dat duurt niet lang. De reisleider legt uit dat de bus defect is en dat de bewoonde wereld op 35 km afstand ligt. Een deel van de touristen besluit te wachten, de anderen gaan op weg.
Fatale ongelukken, blikseminslag, kannibalisme... niets blijft hun gespaard. Uiteindelijk arriveert de enige overlevende bij het hotel. De vreugde duurt niet lang.

Une nuit, un jour, un souvenir

De nacht is een reis door een duister woud. De dag vult zich met het verhaal van de nacht. De herinnering is blijvend, het leven nooit meer hetzelfde.Drie episodes - de nacht, de dag na de nacht, het leven na de dag - worden in evenveel scenes neergezet.

mercredi, décembre 21, 2005

La distance oubliée

De buurvrouw is ontvoerd! Hij ziet hoe ze in een auto wordt gesleurd. Hij stapt direct in zijn eigen auto en zet de achtervolging in.Hij raakt het spoor kwijt, vindt het weer, raakt verzeild in een dolle race door een bos waarbij hij geholpen wordt door toevallige passanten. Nadat hij met een kano een woeststromende rivier heeft moeten oversteken geeft hij het bijna op. Uiteindelijk weet hij de buurvrouw te redden.Onderweg had hij het al vermoed maar aan het eind van de lange tocht blijkt dat ze helemaal niet is ontvoerd maar deelnam aan een goed georganiseerde avonturentocht. Maar het einde van de tocht blijkt het begin van een veelbelovend vervolg...

Une rêve de 24 heures

De held en de heldin ontmoeten elkaar aan de oever van een rivier. Een consultant zegt dat ze op de andere oever het geluk zullen vinden. Wanneer ze aan de overkant aankomen zien ze op een scherm de tekst 'blijf in beweging, of je geluk vervliegt' voorbij schieten. Ze vatten dit op als een dwingend advies.Vierentwintig uur en vele avonturen later vallen de twee geliefden uitgeput in elkaars armen in slaap. In een splitscreen-scene zie je beiden in hun eigen bed wakker worden.

40 Mais Non Plus

Een 40-jarige man neemt voor de laatste keer deel aan de 24-uurs. Tenminste, dat is vooraf zijn plan. Door vele verwikkelingen verloopt de tocht anders dan hij verwacht. Uiteindelijk komt hij er achter dat hij ook het volgende jaar weer mee doet.

mardi, décembre 20, 2005

Kort en heftig

Een paar mogelijke titels voor onze bijdrage aan het Gala du demi-lune XLII

40 Mais Non Plus
Une nuit, un jour, un souvenir
Le week-end perdu
La distance oubliée
Une rêve de 24 heures
Chaque étape comptée - Le récit complet

Mijn favoriet is Chaque étape comptée. Een lekker ritme, in de titel zit al een verhaal. Het past goed bij een ultra-korte speelfilm waarin ieder detail direct voor zichzelf moet spreken.

lundi, décembre 19, 2005

Oude Hap produceert ultrakorte speelfilm

De productie-maatschappij van de Oude Hap, Ici Les Mecs S.A., is begonnen aan een korte speelfilm. De premiere zal plaatsvinden op 11 en 12 februari 2006 tijdens het Gala du demi-lune XLII. Later meer!